Update december 2018

Update december 2018

Directie

Vanaf januari 2019 gaat Renee weer 3 dagen aan de slag als locatieleider op de Frankendael, op maandag, dinsdag en donderdag. Marie-José neemt tot de voorjaarsvakantie waar als directeur van de Triangel in Wieringerwerf en is hierdoor minder aanwezig in Callantsoog.
De MR is hierover al eerder geïnformeerd. Mocht u vragen hebben aan de directie kunt u altijd even binnenlopen of mailen naar
directie@obsfrankendael.nl

Goede voornemens!

Het valt ons op dat er veel kinderen te laat binnen komen. Wilt u er voor zorgen dat uw kind iets voor half 9 in de klas zit? Om half 9 willen wij echt beginnen. Er komen opvallend veel ziekmeldingen binnen. Ziek is ziek, maar we merken helaas ook dat er kinderen thuis worden gehouden die niet ziek zijn. Als de kinderen naar school worden gebracht en weer worden opgehaald, valt het op dat het erg druk is in de straat. Er zijn veel mensen die hun auto willen keren op de T-s[litsing voor school. Even doorrijden en u kunt makkelijk keren. Zo kan de rest van het verkeer doorgaan en verloopt de stroming soepel.
Op 8 januari nodigen wij u uit voor een nieuwjaars kopje koffie of thee. Vanaf half 9 staat de koffie voor u klaar op het leerplein.

Decembervieringen

Wat hebben we een ontzettend geslaagde Sint viering gehad met elkaar. Wij willen graag iedereen bedanken die ons heeft geholpen.
Met Kerst staat de saamhorigheid voorop! We gaan met alle leerlingen op het leerplein eten en drinken. De groepen zitten bij elkaar aan tafel. 17.00 - 17.15 uur gaan de deuren open om het eten te brengen. U kunt het eten op de daarvoor bestemde tafels zetten met het verzoek om direct weer naar buiten te gaan. Dit omdat de viering buiten van start gaat, behalve als het weer dat niet toelaat. Voor de ouders wordt natuurlijk ook weer goed gezorgd, buiten of in het oude kleuterlokaal. Wij willen u vragen om tijdens het diner het leerplein niet te betreden totdat wij klaar zijn met ons programma.

Inrichting leerpleinen en Festival

Marinka Hilbrink en het team zijn druk bezig met de inrichting van de school. Bas Mooij heeft de teamkamer al voorzien van een mooie tafel en groep 1-2 van een mooi strandspeelhuis. Sandra Bot, de leerlingenraad en het team zijn druk bezig met de invulling van het Festival. Wilt u komen helpen en/of heeft u leuke ideeën, dan kunt u contact opnemen met Renee.
OPROEP: Wil u meedenken om een naam te geven aan ons nieuwe gebouw? Vanaf januari staat er een grote grijze ton in de hal van de school. lever een briefje in met uw verzonnen naam. Leuk als u, uw naam wilt vermelden, maar dit is niet verplicht. Op 18 april willen wij de naam van ons nieuwe gebouw aan u laten horen.
Oud leerling Lisa van den Berg is druk bezig om samen met de directie en de leerlingenraad een film te maken over onze school. Waar staat de Frankendael voor, wat is onze visie en wat betekenen onze kernwaarden voor onze school? Dit willen we in beeld aan u laten zien tijdens ons festival! De website is bijna klaar. Meester Maarten is bezig met de laatste puntjes.

De bibliotheek

OBS Frankendael maakt gebruik van de bieb extra. Dit houdt in dat wij samen met een consulent van de bibliotheek bekijken welke impulsen wij het leesonderwijs op school kunnen geven. In OBS Frankendael, zit vanaf januari 2019, een vestiging van Kopgroep Bibliotheken die jeugdboeken en volwassenen boekencollectie bezit. Dit betekent dat de bibliotheek voor heel Callantsoog open is.

De leerlingen kunnen, tot 18 jaar, gratis een individuele pas krijgen. Deze individuele pas is voor eigen gebruik thuis en kan na schooltijd gebruikt worden. De leerkrachten krijgen een klassen pas, deze pas wordt gebruikt voor het lenen van boeken voor het leesonderwijs
op school. De bibliotheek wordt gerund door vrijwilligers en leerlingen van groep 7-8.

Van maandag t/m donderdag is de bibliotheek in school geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Onze leescoördinator juf Lianne, is het contactpersoon voor onze leerlingen van school. Lijkt het u leuk om als vrijwilliger te helpen, dan kunt u zich melden bij juf Lianne.

Ambrasoft rekenen en taal school-thuiskoppeling

Uw kind oefent op school op de computer met Rekenen & Taal van Ambrasoft om de taal- en rekenvaardigheden te verbeteren. Het is ook mogelijk om thuis gratis te oefenen met Ambrasoft op de tablet of de computer.

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 die zich nog niet hebben aangemeld, krijgen binnenkort een activeringscode mee naar huis.

Meer informatie kunt u vinden op www.ambrasoft.nl

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen en een gezond 2019