Update oktober 2018

Update oktober 2018

Beste ouders/verzorgers,
Het was een hectisch begin van een nieuw schooljaar. Op deze plek wil ik alle ouders, leerlingen en ook zeker het team bedanken voor de flexibele instelling in de afgelopen maanden. Het was af en toe echt even behelpen maar het resultaat mag er al zijn!

Team

Na de herfstvakantie start Renee, na haar welverdiende verlof, weer als locatieleider. Voorlopig op dinsdag en donderdag/of vrijdag, op dinsdag en woensdag ben ik er ook.

U heeft inmiddels vast gehoord dat juf Lea in april een kindje verwacht, van harte gefeliciteerd! Natuurlijk zijn wij al begonnen met het zoeken naar een goede vervang(st)er.

Meester Jeroen heeft deze week zijn laatste stageweek op de Frankendael, ik wil u niet onthouden dat ook meester Jeroen in maart 2019 voor het eerst vader wordt, ook van harte gefeliciteerd!

Juf Kirsten is vanaf deze week begonnen als IB-er op een andere school van Surplus, juf Lisa blijft voor u de vertrouwde Intern Begeleidster van de Frankendael.

Update verbouwing

Het einde van de verbouwing is in zicht, ik hoop dat u deze week in de gelegenheid bent geweest even te kijken naar het voorlopige resultaat. In de herfstvakantie wordt, volgens planning, het grove werk afgemaakt. In de nieuwe studieruimte komt, naast de inrichting van de bibliotheek, een aantal verrijdbare meubels. Zo kunnen we op elk moment gebruik maken van ons nieuwe podium.

De maandag en dinsdag na de herfstvakantie komen de laatste 2 containers terug naar school met vooral veel spullen van het technieklokaal. Aannemer Tuin Zijpe is heel hard aan de slag om ons te helpen dit lokaal (oude kleuterlokaal) volledig in te richten als volwaardig technieklokaal. De dinsdag gaan wij onder meer met het team kijken naar nieuw meubilair. Ons budget is niet groot genoeg om alles nu te vervangen maar wij gaan zeker een begin maken.

De verbouwing wordt nu ook doorgetrokken in het gedeelte van Kappio, zowel aan de binnen-als aan de buitenkant. Samen met de bibliotheek en Kappio willen wij het gebouw feestelijk openen.

Om het “nieuwe” gebouw zo compleet mogelijk te kunnen laten zien aan alle inwoners van Callantsoog hebben wij dit gepland op vrijdag 19 april 2019. Hierover wordt u later nog uitgebreid geïnformeerd.

Voorziene invalproblematiek

Helaas worden we als school nog steeds geconfronteerd met het huidige lerarentekort. We voorzien ook voor dit schooljaar problemen om invallers te vinden bij ziek en zeer. Daarom geldt nog steeds de volgende afspraak: De eerste dag dat een groep geen invaller heeft proberen we dit intern op te lossen, door bijv. de leerlingen te verdelen over andere groepen. Bij de tweede dag zonder invaller zijn we genoodzaakt om de kinderen naar huis te sturen, om de onderwijskwaliteit van de overige leerlingen te kunnen waarborgen. We doen er alles aan om bovenstaand te voorkomen, maar hopen indien nodig op uw begrip. Wij willen u vragen om, indien nodig, noodopvang voor uw kinderen nu vast te bespreken met opa /oma of vriend/vriendin.

AC

-Ik wil u graag herinneren aan het overmaken van de ouderbijdrage voor 1 november. Zo kunnen wij de leuke initiatieven van vorig jaar ook dit jaar weer waarmaken.

-Ook zijn wij nog op zoek naar ouders die willen helpen bij de verschillende activiteiten het aankomende jaar, u heeft hier pas geleden een brief over gekregen. U kunt zich aanmelden bij Lianne@obsfrankendael.nl of inschrijven op de lijst bij het lokaal van groep 3/4.

MR

Vorige week heeft de MR de eerste vergadering gehad in dit schooljaar. De volgende vergadering in november is samen met de Klankbordgroep. In de Klankbordgroep zitten ouders /vertegenwoordigers uit alle groepen. De MR gaat samen met de Klankbordgroep de invulling voor deze avonden bespreken.Voor de eerste avond is al een mooi idee besproken, daarover later meer.

Bag2school

U kunt tot 9 november nog uw oude kleding en schoenen inleveren op school. Wij gaan de opbrengst besteden aan nieuw speelmateriaal.